Ny pilot kopplar samman parkering med din hotellvistelse

Sedan i mars 2023 arbetar Aimo Partner Integration Team med att hitta nya mobilitetslösningar som underlättar människors vardag. Strax innan jul sjösattes deras första initiativ tillsammans med integrationspartnern Speeron där hotellgäster kan förboka en parkeringsplats till bilen i förbindelse till sin hotellvistelse. Först ut på Best Western and hotel i Stockholm.

Image of Aimo Partner Integration Team

Att köra bil i en ny stad kan lätt ge ett visst stresspåslag. Särskilt när hotellet du bokat in dig på inte erbjuder några parkeringsplatser. Det här var något som Aimo Partner Integration Team började titta närmare på tillsammans med Speeron i mitten av förra året.

– Det finns många hotell som inte kan erbjuda förbokning av parkeringsplatser till sina gäster, förklarar Anders Lindén, product manager i Aimo Partner Integration Team. Här såg vi en möjlighet att kunna erbjuda dem en sammankoppling med ett av våra närliggande garage.

Förboka din parkering – betala direkt på hotellnotan

Speeron utvecklar olika digitala lösningar för att hotellgästupplevelsen ska vara så smidig och strömlinjeformad som möjligt. Dels genom ett digitalt check-in-flöde men även genom en gästportal-lösning som de kopplar samman med hotellets bokningssystem. Med hjälp av det API som Aimo Partner Integration Team har utvecklat, har de nu även lyckats integrera Aimo Parks parkeringserbjudande i flödet.

I praktiken innebär det att hotellgästen själv kan lägga till parkering till sin bokning i Aimo Parks garage innan ankomst, och sedan betala för både rummet och parkeringen direkt till hotellet. Först ut att testa den nya piloten var Best Western and hotel i Stockholm.

– Bland det viktigaste för oss är att det ska vara så smidigt som möjligt att besöka oss, säger Josefine Fahlén, Front Office Manager på Best Western and hotel. Att vi nu kan optimera detta genom att ge våra gäster möjligheten att själva kunna förboka parkering i samband med deras vistelse hos oss känns otroligt bra!

Utöka samarbetet till fler kunder

Piloten med Best Western and hotel kommer att fortlöpa till slutet av februari. Därefter hoppas både Speeron och Aimo Partner Integration Team kunna erbjuda API-lösningen till fler kunder.

– Vi letar alltid efter nya möjligheter att erbjuda våra kunder verktyg som förbättrar gästupplevelsen och ökar intäktsmöjligheterna, säger Andrej de Godzinsky, CTO Speeron AB. Samarbetet med Aimo är ett perfekt exempel på detta och vi ser fram emot att kunna erbjuda den här lösningen till fler ledande hotell i regionen.

– Först och främst vill vi utöka samarbetet med Speeron, instämmer Anders. Sedan skulle det såklart vara jätteroligt om även andra hotell och fastighetsägare inom olika segment som arenor, event, smartoffice-lösningar och besökssystem också skulle vara intresserade av den här lösningen.

Vill du veta mer om vår API-lösning?

Är du nyfiken på hur vår API-lösning skulle fungera för dig och dina kunder? Tveka inte kontakta oss så berättar vi mer. 

Mejla Aimo Partner Integration Team. 

På bild: Adrian Bratteby, Anders Lindén och Sven Hellsten på Aimo Partner Integration Team.

Aimo Partner Integration Team

Aimo Partner Integration Team har som mission att koppla ihop Aimos erbjudande med större mobilitets-ekosystem via apier. Målet är att ge fordonsburna kunder inom olika segment en så sömlös och smidig upplevelse som möjligt.