Hur kan vi bidra till en mer hållbar värld?

Alla kan göra något för att reducera sin klimatpåverkan och tillsammans kan vi göra mycket. Därför arbetar vi kontinuerligt med att utveckla nya tjänster och digitala mobilitetslösningar för en enklare och mer hållbar vardag för alla – både nu och i framtiden.

Elbilar, laddstationer och grön el

Ett viktigt steg mot ett hållbarare samhälle är utvecklingen av elbilar och möjligheten att ladda dem runt om i landet. En annan viktig fråga är vilken el du använder till att ladda din bil. Här är några av de projekt vi arbetar med för att bidra till en hållbarare framtid.

  • Fler elbilar i vår verksamhet
    Fler elbilar utöver de befintliga el- och hybridbilarna i vår verksamhet.
  • Fler laddstationer i våra anläggningar
    För att främja ett mer klimatsmart framförande av fordon jobbar vi med att införa fler laddstationer i våra anläggningar.
  • Grön el från vattenkraft
    Som ett led i vårt arbete för att reducera CO2-utsläppen har vi även valt grön el från vattenkraft. Grön el är el som produceras av förnybara energikällor – med andra ord helt fritt från CO2.


Så ser vi på framtidens parkering

man lyfter ut matkassar ur bil

Genom att erbjuda bra parkering i attraktiva lägen hoppas vi bidra till att minska onödig söktrafik i jakt på lediga parkeringsplatser. Men det räcker inte så. I framtiden ser vi våra parkeringar som mobilitetshubbar där du har möjligheten att både få paket och matkassar levererade till bilen medan du är på jobbet. Du kan även ladda din bil medan den står parkerad på någon av våra parkeringar eller låna en eldriven bil eller sparkcykel från oss om du behöver. I framtiden kommer ingen behöva äga en bil för att ta sig från punkt A till punkt B på ett smidigt sätt. Att dela bil med andra kommer bli allt vanligare. 

 

Aimo Parks Innovation Lab

Innovation Lab är vårt team av innovatörer och uppfinnare. Deras uppgift är att komma med nya idéer, testa och se framåt. Innovation Lab arbetar kreativt med att utveckla Aimo Park och letar ständigt efter nya möjligheter till förbättring och innovation. Deras mål är att vara de bästa och mest innovativa på marknaden och därför fokuserar de mycket på digitala lösningar, men även andra spännande projekt som också siktar på mer hållbar parkering.