Parkering med elbilsladdning

Har du elbil och behöver en parkering med laddare? Med vårt abonnemang Laddplats har du fri tillgång till parkering med laddare i den anläggning du väljer. 

Vi vill att det ska vara enkelt att hitta parkering med möjlighet att ladda bilen. Därför erbjuder vi både våra egna laddstationer Aimo Charge och laddstationer i samarbete med andra som Mer Connect Sverige. 

Våra parkeringsalternativ

Med abonnemanget Laddplats kan du välja mellan reserverad (förhyrd) eller oreserverad parkeringsplats.

Reserverad parkeringsplats: Innebär att du har en fast plats som bara du får parkera på.

Oreserverad parkeringsplats: Innebär att du får ett digitalt tillstånd att parkera på de platser som är lediga vid varje parkeringstillfälle. 

Notera att abonnemang och platssorter kan variera. Varje parkering har abonnemang och platssorter som är utformade efter den adress de ligger på. Det innebär att vilka valbara platssorter som står till buds kan variera mellan olika parkeringar.

Vill du hyra en parkeringsplats med laddare?

Sök upp den anläggning du är intresserad av via Hitta parkering.

På anläggningssidan bokar du därefter din parkering online.

Du kan även boka parkering via formulär. 

Välkommen till oss på Aimo Park!


Våra laddstationer Aimo Charge

Genom våra laddstationer Aimo Charge erbjuder vi laddning både vid parkeringsplatser för uthyrning och vid betalparkering för dig som behöver ladda en kortare stund.

AimoCharge_logo_black_RGB.svg

Så fungerar det

En abonnemangsavgift tas ut för själva parkeringsplatsen och du betalar sedan per kWh för laddningen. För att kunna ladda på din förhyrda plats där vi har laddstationer från Aimo Charge så behöver du vår app Aimo.

Vanliga frågor och svar om elbilsladdning från Aimo Charge

 

Laddstationer i samarbete med Mer Connect Sverige

Utöver våra egna laddstationer erbjuder vi även laddplatser i en del anläggningar i samarbete med Mer Connect Sverige. Tillsammans erbjuder vi både parkeringsplatser med laddstation för uthyrning och betalparkering för dig som behöver ladda en kortare stund.

Så fungerar det

En abonnemangsavgift tas ut för själva parkeringsplatsen och du betalar sedan per kWh för laddningen. För att kunna ladda på din förhyrda plats där vi har laddstationer från Mer så behöver du en laddbricka från dem.

Ladda ner app eller beställ laddbricka från Mer

Om du hyr en parkering med en av Mers laddstationer så behöver du en laddbricka. Om du däremot parkerar på en av de publika laddstationerna kan du antingen använda en laddbricka eller appen Mer Connect Sverige.

Mer Connect Sverige
Genom vårt samarbete med Mer ingår våra laddstationer i deras svenska laddnätverk. Du hittar därför både Mer och Aimos laddstationer i appen "Mer Connect Sverige" som kan laddas ner från App Store och Google Play.

Beställ laddbricka
Här kan du beställa en laddbricka. 

Vanliga frågor och svar om elbilsladdning från Mer Connect Sverige