Intervju med Ingela Bergström, region Dalarna

Ingela Bergström är 1:a linjens chef på Regionservice i Region Dalarna, och är kund till oss på Aimo Park sedan ett antal år tillbaka. I sitt jobb är hon bland mycket annat ansvarig för bevakning och parkering vid regionens lasarett. Hon är också operativ flygplatschef vid regionens helikopterflygplatser. Hon har jobbat i olika funktioner på Region Dalarna i 17 år, och har en bakgrund som butikschef inom Coop.

Bild av Ingela Bergström, Region Dalarna

Vad har parkering för betydelse i Region Dalarnas verksamhet?

— Det är väldigt viktigt att det fungerar, för att säkerställa att det finns lediga parkeringsplatser till våra patienter, besökare och personal. Självklart så är det en utmaning att få våra p-platser att räcka till.

Det är väldigt viktigt att parkeringen fungerar, för att säkerställa att det finns lediga platser till våra patienter, besökare och personal.

En åsikt som hörs ibland är att det borde vara kostnadsfritt att parkera vid sjukhus. Men en gratisparkering riskerar att bidra till stora framkomlighetsproblem för till exempel sjuktransporter och leveranser.

— Skulle vi ha gratis parkering så är risken stor att det inte finns parkeringsplatser när det behövs. Därför är den här strukturen väldigt viktig vid våra lasarett, säger Ingela.

Långvarigt samarbete

Samarbetet med Aimo Park har nu löpt på i ett flertal år, efter att parkeringsarbetet tidigare sköttes internt.

— Det är ett arbete som tar enormt mycket tid och resurser i anspråk. Nu sedan vi upphandlade parkeringsarbetet kan vi fokusera på vår kärnverksamhet. Och vi har en bra dialog, regionen och Aimo Park. Känslan är att ingenting är omöjligt att lösa. Det funkar också väldigt bra med parkeringsvakterna, även med dem har jag direktkontakt. Den tillgängligheten tycker jag är en stor fördel med vårt samarbete.

Region Dalarnas lasarett i siffror

  • 2316
    p-platser för personal
  • 991
    p-platser för besökare
  • 40
    p-platser för funktionshindrade
Är du intresserad av att samarbeta med oss?
Kontakta oss så berättar vi mer.