Intervju med Tomas Strandberg

Tomas Strandberg är VD på Hub Park, ett fastighetsbolag som utvecklar moderna mobilitetshubar som ersättare för det traditionella parkeringshuset.

Bild av Tomas Strandberg, Hub Park

Företaget är fortfarande nytt med sin treåriga historia, men för Tomas är detta långt ifrån en ny bransch:  

— Jag har en bakgrund som VD för Parkering Malmö, så jag har jobbat med de här frågorna i många år.

Vilken utveckling ser du i branschen?

— Det händer väldigt mycket inom parkering nu, där trenden går allt mer mot delningsfunktioner och laddinfrastruktur. Även när det gäller parkeringshusen sker det en förändring, men ännu är vi ganska ensamma att som privat bolag nischa oss inom mobilitetshus.

Att ni själva jobbar med innovation inom mobilitet gör att vi ser ett långsiktigt samarbete framför oss.

Aimo Park har varit en samarbetspartner sedan starten med den första huben i Hyllie i Malmö förra året. Samarbetet består idag av uthyrning av platser, bevakning, tillsyn och städning. Utöver parkering erbjuder mobilitetshuset en rad tjänster: e-handelsupphämtning med provrum, bilpool, cykelverkstad, 34 laddplatser för elbil, och parkering med plats för 190 cyklar. För den som cykelpendlar erbjuds omklädningsrum och dusch. I huset finns också mötesrum och coworking-utrymmen, och i framtidsplanerna finns ett erbjudande om leverans av matkassar direkt till bilen.

Huben i Hyllie

Huben i Hyllie har fått positiv respons, med god tillströmning av nya kunder. Under sommaren 2022 öppnades hub nummer två, i stationsstaden i Kävlinge, och flera projekt är på gång.

— Vi har som ambition att bli rikstäckande, och det är en av anledningarna till att vi passar ihop med er på Aimo Park. Ni har en väldigt stor kompetens inom drift av parkeringsanläggningar, vilket gör att vi kan lägga fokus på att utveckla vår affär. Att ni dessutom själva jobbar med innovation inom mobilitet gör att vi ser ett långsiktigt samarbete framför oss.

Hub Park i siffror

  • 430
    p-platser
  • 34
    laddplatser för elbil
  • 190
    p-platser för cykel
Är du intresserad av att samarbeta med oss?
Kontakta oss så berättar vi mer.