Ny app från Aimo Park ger tillgång till 250 000 p-platser i Sverige

Aimo Parks nya app öppnar upp för en rad nya funktioner som förenklar människors vardag.

Nu lanserar Aimo Park sin nya app, som ger tillgång till 250 000 parkeringsplatser på över 6 000 adresser i Sverige. Appen heter Aimo och finns att ladda ner i appbutikerna.

– Med vår nya app Aimo kan vi erbjuda smarta, innovativa och kundvänliga tjänster inom mobilitet. Ett rejält utbyggt nätverk för elbilsladdning och möjlighet till företagskonto är bara några av de funktioner vi har på gång, säger Aimo Parks VD Peder Ståhlberg.

3 miljoner användare får ännu enklare parkering
Aimo ersätter företagets tidigare parkeringsapp MobilPark. De nära tre miljoner användare som har MobilPark kommer att se meddelanden i appen med uppmaningar om att installera appen Aimo i stället. Användare av MobilPark kan flytta sina uppgifter till appen Aimo genom att skapa ett konto med samma e-postadress eller inloggningsmetod som används i MobilPark och välj att flytta sina uppgifter. Registrerade fordon och betalkort kommer då också att följa med in i appen Aimo.

Aimo Park börjar nu skylta om med ny information ute på parkeringarna, och beräknar att det är färdigt i hela landet under våren 2023. För att göra övergången så enkel som möjligt kommer både Aimo och MobilPark att fungera parallellt under omskyltningen, oavsett vilken av de två apparna som syns på den aktuella skylten.

Parkera med Aimo i Norge och Finland
Aimo Park är idag en ledande aktör inom parkering och mobilitet i Sverige, Norge och Finland. Lanseringen av den nya appen Aimo innebär att alla tre länderna kommer att samlas i samma app. Först ut är Sverige, följt av Norge och Finland senare under 2023.

Aimo finns nu att ladda ner kostnadsfritt i App store och i Google play. Tjänsten finns också tillgänglig som webbapp. All information och uppdateringar kring Aimo finns på appens egen webbplats aimoapp.se

OM AIMO
250 000 p-platser i en app
Med Aimo får du tillgång till 250 000 parkeringsplatser, fördelat på över 6 000 adresser i Sverige. Du kan parkera i till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Sundsvall, Östersund, Helsingborg, Uppsala, Lund, Halmstad, Jönköping, Norrköping, Borlänge, Eskilstuna, Falun, Kungsbacka, Linköping, Västerås, Nynäshamn och Umeå. Aimo fungerar dessutom i stora skidorter som Sälen och Åre.

Funktioner i appen

  • Hitta parkering enkelt med sök- och kartfunktion
  • Starta din parkering med några klick
  • Få påminnelse och förläng parkeringen i appen, var du än är
  • Betala med kort, få kvitto direkt i appen och via e-post
  • KOMMANDE – ladda bilen och betala för kWh direkt i appen

Sammanfattning
Aimo Park lanserar nu sin nya app ”Aimo” med förbättrad upplevelse för sina nära tre miljoner användare. Flera nya mobilitetstjänster lanseras i appen framöver, bland annat en stor satsning på elbilsladdning.

Läs fler nyheter

Undrar du vad mer som händer hos oss? Kika bland våra nyheter för den senaste informationen och berättelser från vår värld.