Det är vi som är Aimo

Med fokus på hållbarhet, innovation och människans behov jobbar vi kontinuerligt med att ta fram nya mobilitetslösningar och som underlättar människors vardag.


Idag består Aimo-familjen av Aimo Share, Aimo Park och Aimo Charge.

Aimo Share – Sveriges första elektriska bildelningstjänst

Under 2018 lanserade vi Aimo Share i Stockholm – Sverige första elektriska bildelningstjänst och systerbolag till Aimo Park. I dag finns Aimo Share även i Finland och snart i Norge.

Gå till Aimo Share

Aimo Park – Nordens ledande parkeringsbolag

Aimo Park grundades 1959 med en enda parkering – Hötorgets parkeringsgarage i centrala Stockholm. Sedan dess har Aimo Park hunnit bli Nordens ledande parkeringsbolag med anläggningar både i Sverige, Finland och Norge.

Läs mer om Aimo Park

Aimo Charge – våra egna laddstationer

Vi vill att det ska vara enkelt att hitta en laddstation för dig som har elbil. Som en del av Aimos miljöarbete lanserar vi därför våra egna laddstationer Aimo Charge under våren 2023.

Läs mer om elbilsladdning

 

Med hjärtat i parkering och blicken mot framtiden

Med hjärtat i parkering och blicken mot framtiden fortsätter vi att utveckla hållbara mobilitetslösningar som förenklar människors vardag. Genom att erbjuda våra kunder smidiga och miljövänliga innovationer tar vi parkering in i framtiden.

Aimo i Norden

 • 1959
  grundades
 • 3
  länder
 • 800
  anställda
 • 6700
  parkeringsanläggningar

Vår historia

1959
Carpark grundas och startar med en enda parkering – Hötorgets parkeringsgarage i centrala Stockholm. Under 1960-talet delade man anläggningen med ett antal sjölejon (ja, du läste rätt – sjölejon). De tidigare cirkusdjuren tillhörde en något excentrisk företagare och hystes in i 100-sektionen, där de gav upphov till myten att man kunde råka köra in i ett sjölejon när man parkerade sin bil. Hötorgsgaraget finns fortfarande i vår portfölj men är nu garanterat fritt från sjölejon. 

2006
Q-Park etablerade sig in på den Nordiska marknaden genom sitt förvärv av Carpark

2018
Det japanska bolaget Sumitomo Corporations lanserar Aimo Share.

2019
Sumitomo Corporations köper Q-Parks verksamhet i Sverige, Norge och Finland och byter namn till Aimo Park. Blir Nordens ledande parkeringsbolag.

2023
Aimo Charge lanseras.