Vi är Aimo – framtidens mobilitetsfamilj

Med Share, Park och Charge i samma familj är Aimo en dynamisk mobilitetspartner som tryggt följer våra kunders behov i takt med att de växer och förändras.

Vi har samlat allt du behöver för att möta framtidens mobilitet: Expertisen – inom allt från nybyggnation och upphandling till service och daglig drift. Lösningarna – för lönsammare parkering, miljöklassad fordonspool eller oberoende drift av laddpunkter. Samt innovationskraften – smarta, egenutvecklade tjänster och appar som håller ditt varumärke i teknisk framkant.

Aimo share-loggan, aimo park-loggan och aimo charge-loggan


Så här stärker vi din affär

Gör mobilitet delbar – och hållbar

Aimo Share är redan idag en väletablerad och uppskattad tjänst, med en skalbar modell som passar både små och stora verksamheter. På köpet fungerar varje elbil och elcykel som din egen reklampelare i rörelse. Det är hållbart varumärkesbyggande.

Mer om Aimo Share

Får din parkeringsyta att blomstra

Med Aimo Park får du en trygg och agil parkeringslösning som lönar sig både för dig och dina kunder. Vi hjälper vi dig att skapa en fräsch, modern parkering, med smarta digitala lösningar, personlig kundservice och annat som förenklar vardagen.

Mer om Aimo Park

Hjälper dig att möta den eldrivna framtiden

Med Aimo Charge håller du ditt varumärke i teknisk framkant. Vi installerar laddpunkter och sköter all drift och service åt dig. Har du redan egna laddboxar på plats är det enkelt att integrera Aimo Charge som tillägg.

Mer om Aimo Charge

Kontakta oss

Aimo i Norden

 • 1959
  grundades
 • 3
  länder
 • 800
  anställda
 • 6700
  parkeringsanläggningar

Vår historia

1959
Carpark grundas och startar med en enda parkering – Hötorgets parkeringsgarage i centrala Stockholm. Under 1960-talet delade man anläggningen med ett antal sjölejon (ja, du läste rätt – sjölejon). De tidigare cirkusdjuren tillhörde en något excentrisk företagare och hystes in i 100-sektionen, där de gav upphov till myten att man kunde råka köra in i ett sjölejon när man parkerade sin bil. Hötorgsgaraget finns fortfarande i vår portfölj men är nu garanterat fritt från sjölejon. 

2006
Q-Park etablerade sig in på den Nordiska marknaden genom sitt förvärv av Carpark

2018
Det japanska bolaget Sumitomo Corporations lanserar Aimo Share.

2019
Sumitomo Corporations köper Q-Parks verksamhet i Sverige, Norge och Finland och byter namn till Aimo Park. Blir Nordens ledande parkeringsbolag.

2023
Aimo Charge lanseras.