om q-park i sverige

Mer om Q-Park i Sverige

 

I Sverige är Q-Park en samarbetspartner för fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, kommuner och landsting. 

 


Historia

Q-Park etableras på den svenska marknaden 2006 genom förvärvet av Carpark. Två år senare blev namnbytet officiellt och Q-Parks profil började implementeras i parkeringsanläggningar över hela Sverige. Parkeringsanläggningarna anpassades löpande efter Q-Parks kvalitetskrav.

Carpark startades 1959 och hade först en enda parkeringsanläggning: Hötorgsgaraget i Stockholm. De kommande åren fungerade inte Hötorgsgaraget bara som garage, utan var även hem för ett antal sjölejon som simmade i en bassäng i 100-sektionen. Det var en balanskonstnär som under 1960-talet hyrde in sina cirkusdjur. Enligt sägnen nöjde sig inte alltid sjölejonen med att simma i bassängen, utan överraskade parkerande kunder i andra delar av parkeringsanläggningen. Hötorgsgaraget ingår fortfarande i företagets portfölj – numer utan sjölejon. 

 

Nutid

Q-Park är idag Sveriges ledande parkeringsföretag med omkring 300 000 parkeringsplatser fördelat på 1 600 parkeringsanläggningar runt om i Sverige. Q-Park erbjuder allt från enskilda parkeringstjänster till totalansvar för hela parkeringsanläggningar. I Sverige är Q-Park en samarbetspartner för fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, kommuner och landsting. Med 32 lokalkontor finns vi representerade över hela landet, från Boden i norr till Malmö i söder. Vi har omkring 400 anställda i Sverige. 

Lång erfarenhet i branschen har etablerat:

  • Geografisk täckning över hela landet.
  • Gedigen kunskap.
  • Stabil ekonomisk bas.
  • Driftsäker parkeringsutrustning med egen teknisk service.
  • Uthyrning av parkeringsplatser samt servicefunktioner för parkerande kunder och uppdragsgivare. 
  • Drift och underhåll av parkeringsanläggningar.
  • Parkeringsövervakning.
  • Projektering och byggnation av parkeringsanläggningar med bland annat optimering av parkeringsytor och tydlig skyltning.

 

Garage, Hagagatan, Stockholm, anläggning
arrow