Parkeringsguiden

Husvagn- och MC parkering

Parkera med husvagn, släp och MC  


En släp- eller husvagn ihopkopplad med en bil parkerar på samma biljett som bilen. Biljetten ska vara synlig i bilens framruta. En släpvagn utan bil som står på en avgiftsbelagd parkeringsplats ska betala för parkeringen. Biljetten placeras på släpvagnen eller på registreringsskylten. Ansvaret för att biljetten är synlig under uppställningen är ditt. Det finns speciella biljetthållare att köpa i handeln till din biljett. Som en extra försiktighetsåtgärd kan du anteckna registreringsnumret på biljetten innan du placerar den på släpet, så undviker du att någon annan försöker använda biljetten.  

 

Vänligen notera att: 

  • För husvagn ska biljetten placeras inne i husvagnens fönster.
  • En del parkeringsanläggningar har förbud mot släp- eller husvagn. Detta är i så fall skyltat med vägmärken vid infarten.
  • Ett fordon med släp- eller husvagn kan inte parkera i ett bomgarage. Bommen släpper endast in ett fordon i taget. Ett fordon med släp- eller husvagn kan vara så stort att det parkerar över två parkeringsplatser.

 

Vid parkering över två parkeringsplatser gäller följande:

  • Alla däck ska vara inom de vita markeringarna. 
  • Ingen del av fordonet får hänga över så mycket att det hindrar framkomligheten för annan trafik.    

 

Parkering med motorcykel

När du parkerar din motorcykel, betala gärna med mobilen. Då registreras din parkering digitalt och du behöver inte vara orolig för att din biljett försvinner.

Om du väljer att parkera med biljett ska biljetten placeras väl synlig på motorcykeln. Det finns speciella biljetthållare att köpa i handeln till din biljett. Som en extra försiktighetsåtgärd kan man anteckna registreringsnumret på biljetten innan du placerar den på din motorcykel, så undviker du att någon annan försöker använda din biljett. 

Om fler motorcyklar delar på en parkeringsruta måste respektive motorcykel ha egen biljett.

 

Parkeringsguide, motorcykel, mc, parkering
arrow