Sumitomo Corporation

Aimo Park ägs av ett japanskt företag

Sumitomo Corporation är ensam ägare till Aimo Park i Sverige, Norge och Finland.

Sumitomo Corporation äger Aimo Park

Det japanska företaget Sumitomo Corporation har genom förvärv blivit ensam ägare till Aimo Park i Sverige, Norge och Finland sen hösten 2019. Det innebär att Nordens ledande parkeringsbolag nu står än bättre rustade för den förändringsresa man redan påbörjat. Aimo Parks vision är att bidra till en sund samhällsutveckling genom att erbjuda tjänster inom mobilitet som gör vardagen enklare.

Sumitomo Corporation har en hundraårig historia av långsiktiga, framgångsrika investeringar och samarbeten. 2018 låg man t.ex. bakom introduktionen av Aimo i Stockholm – Sveriges första friflytande elektriska bildelningstjänst. Köpet av Aimo Park förstärker ytterligare strategin att satsa på företag och initiativ inom mobilitet med syfte att underlätta vardagen.  

 

– Jag ser verkligen fram emot att integrera Aimo Parks arv och starka position med Sumitomos visionära tankar. Framtiden handlar om mobilitet, och flera delar måste samverka för att skapa de bästa och mest optimala lösningarna för urbana områden och dess invånare framöver. Just parkeringar spelar en viktig roll när det kommer till att lösa många av de utmaningar som urbana miljöer står inför, säger Peder Ståhlberg, VD på Aimo Park.

 

Aimo Park tar över Aimo Parks verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Namnbytet kommer att rullas ut stegvis i de olika länderna. Men det handlar om väldigt mycket mer än att byta namn och skyltar enligt Peder.

 

– Aimo Park är redan Nordens ledande parkeringsbolag, med omkring 370 000 parkeringsplatser. De senaste åren har vi arbetat målmedvetet med att tjänste- och serviceutveckla vårt erbjudande med t.ex. laddstolpar, smarta utlämningsskåp s.k. ”pick up points”, smidiga betallösningar och självklart olika typer av bilservice. Med Aimo Park ser vi stora möjligheter att ytterligare utveckla innovativa lösningar för att bli en viktig samhällsaktör och bidra till att utveckla framtidens smarta städer. T.ex. håller vi på att utvärdera möjligheten att utöka våra samarbeten med flera mobilitetsaktörer, t.ex. bildelning i andra städer än i Stockholm.

Senaste nyheterna

 • Kolla in vårt nya huvudkontor i Marievik!
  | Vi har nu installerat oss i våra fina lokaler på Förmansvägen i Marievik - klicka dig vidare så får du se vårt moderna huvudkontor.
  Läs mer
 • Hämta paket där du parkerar
  | För att underlätta för dig som handlar, kommer vi nu att börja erbjuda uthämtning av paket direkt på våra parkeringsplatser.
  Läs mer
 • Aimo Share nu i Åre
  | Hämta och lämna enkelt din bil på flera Hotspots i Åre-området.
  Läs mer
arrow