Nyheter

Premiär för nya parkeringshuset Renen

På måndag den 9 december slår Skellefteå Industrihus upp dörrarna till parkeringshuset Renen.

På måndag den 9 december slår Skellefteå Industrihus upp dörrarna till parkeringshuset Renen.

Det blir Skellefteås största parkeringshus med plats för 480 bilar – till en början med gratis parkering de första fyra timmarna.

– Det känns kul att vi kan erbjuda fler attraktiva parkeringsmöjligheter lagom till julhandeln, säger Åsa Andersson, vd på Skellefteå Industrihus.

 

Renen är strategiskt placerat på nya bostadsområdet Strömsör och bara ett stenkast från Nygatan med närheten till cityhandeln.

Parkeringshuset omfattar två våningar under mark samt fyra plan ovan mark med plats för bilar, motorcyklar och cyklar.

– Vi hoppas att bil- och cykelägare tar chansen att se hur smidigt och tryggt det är att parkera här. Vi kan också erbjuda skyddad parkering under tak för cyklister som är öppen dygnet runt.

 

Sexvåningshuset med sin veckade glasfasad mot väster och breda träpaneler i hyvlad gran ger en välkomnande framtoning. Interiören skiljer sig från många andra p-hus då den går helt i ljusa kulörer och skapar en varm stämning. Infarten till de drygt 300 allmänna parkeringsplatserna, inklusive platserna för rörelsehindrade, sker från Nygatan. I de nedre planen finns boendeparkeringar för Skebo och Riksbyggens hyresgäster. Infarten till dessa sker via Storgatan.

 

Aimo Park kommer inledningsvis att sköta driften av parkeringshuset. Planen är att upphandla tjänsten under våren så att en långsiktig lösning kan presenteras efter sommaren. Till en början gäller följande:

 

Alla som vill parkera i parkeringshuset behöver ladda ner appen MobilPark i sin telefon och registrera ett konto. De första fyra timmarna är det gratis att parkera i Parkeringshuset. Därefter går taxan automatiskt över till dygnsparkering för 120 kr/dygn. Inledningsvis finns alltså inte möjlighet till timtaxa eller månadsavtal.

- Att vi väljer denna lösning på kort sikt är för att vi vill öppna redan till julhandeln då behovet är stort. På längre sikt vill vi förstås kunna erbjuda en mer komplett lösning med timparkering och månadsavtal, säger Åsa Andersson

 

Parkeringshusets öppettider är mellan klockan 06.00–21.00.

Illustration: Tyréns Arkitekter

 

Senaste nyheterna

 • Aimo Park blir grönare
  | Hållbarhet är högt uppe på Aimo Parks agenda och vi arbetar målmedvetet med att reducera vår klimatpåverkan. Vi anser att alla kan göra något och tillsammans kan vi rädda miljön.
  Läs mer här
 • Q-Park blir Aimo Park
  | Det japanska företaget Sumitomo Corporation har genom förvärv blivit ensam ägare till Aimo Park i Sverige, Norge och Finland.
  Läs mer här
 • Ta el-scootern direkt från parkeringen
  | För att underlätta för våra kunder inleder vi nu ett samarbete med företaget VOI.
  Läs mer här
arrow