Nyheter

En nedlagd bensinmack förvandlas till konstgalleri

Gammal 50 tals mack i Malmö blir ett dygnetruntöppet galleri i sommar

Macken i Malmö visar nya utställningar var 14e dag.

Vi sköter parkeringen på Ernst Ahlgrens gatan/Tessins väg i Malmö där det finns en nedlagd bensinmack som byggdes på 50 talet som i sommar blivit ett temporärt konstgalleri. Byggnaden har i många år stått öde men under sommaren 2021 förvandlas Macken till ett dygnetruntöppet galleri där besökaren kikar in, likt ett tittskåp. Persiennerna dras än en gång upp och det gamla får möta det nya. 

Nya utställningar presenteras ca var 14e dag och kan ses dygnet runt. Macken drivs av Daniel Christensen och Frida Alkestrand Christensen. Vi på Aimo Park tycker det är viktigt och roligt att gamla byggnader i anslutning till anläggningar vi handhar, kan användas till andra saker än bara parkering. Genom denna kreativa idé kan bland annat nyinflyttade grannar lära känna varandra bättre och samtidigt ta del av fin konst under hela sommaren.

 

Senaste nyheterna

 • Kolla in vårt nya huvudkontor i Marievik!
  | Vi har nu installerat oss i våra fina lokaler på Förmansvägen i Marievik - klicka dig vidare så får du se vårt moderna huvudkontor.
  Läs mer
 • Hämta paket där du parkerar
  | För att underlätta för dig som handlar, kommer vi nu att börja erbjuda uthämtning av paket direkt på våra parkeringsplatser.
  Läs mer
 • Aimo Share nu i Åre
  | Hämta och lämna enkelt din bil på flera Hotspots i Åre-området.
  Läs mer
arrow