Vi är Aimo Park – Nordens ledande parkeringsbolag

Vi grundades 1959 med en enda parkering – Hötorgets parkeringsgarage i centrala Stockholm. Sedan dess har vi hunnit bli Nordens ledande parkeringsbolag med anläggningar både i Sverige, Finland och Norge.

Från Q-Park till Aimo Park

Aimo Park ägs av det japanska företaget Sumitomo Corporation. De förvärvade hela Q-Parks svenska verksamhet under 2019 och blev därmed Nordens ledande parkeringsbolag.  Med fokus på innovation och människans behov jobbar Sumitomo kontinuerligt med att ta fram nya mobilitetslösningar och innovationer som underlättar människors vardag.

Aimo Park i Sverige

Med ansvar för ca 250 000 parkeringsplatser fördelade på över 6000 parkeringsanläggningar fortsätter vi vara det största parkeringsbolaget i Sverige. Vi erbjuder allt från enskilda parkeringstjänster till nyckelfärdiga parkeringsanläggningar och samarbetar med fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, kommuner och landsting. Vi har 32 filialer utspridda över hela landet och har ca 400 anställda i Sverige.

aimo share – Stockholms första elektriska bildelningstjänst

Under 2018 lanserade Sumitomo även aimo share – Stockholms första elektriska bildelningstjänst och systerbolag till Aimo Park.

Aimo Park i Norden

 • 1959
  Grundades
 • 3
  Länder
 • 800
  Anställda
 • 6700
  Parkeringsanläggningar

Vår historia

1959 

Carpark grundades och startade med en enda parkering – Hötorgets parkeringsgarage i centrala Stockholm. Under 1960-talet delade man anläggningen med ett antal sjölejon (ja, du läste rätt – sjölejon). De tidigare cirkusdjuren tillhörde en något excentrisk företagare och hystes in i 100-sektionen, där de gav upphov till myten att man kunde råka köra in i ett sjölejon när man parkerade sin bil. Hötorgsgaraget finns fortfarande i vår portfölj men är nu garanterat fritt från sjölejon.

2009

Q-Park etablerade sig på den svenska marknaden genom sitt förvärv av Carpark.

2011 

Det officiella namnbytet genomfördes då Q-Parks nya företagsprofil började användas i svenska parkeringsanläggningar.

2019 

Aimo Park förvärvade hela Q-Parks svenska verksamhet under 2019 och blev därmed Nordens ledande parkeringsbolag.